Over mij

"Je kunt anderen niets leren; je kunt hen alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf " (Galileo Galilei)

Van nature heb ik interesse in mijn medemens en een passie voor gezond en bewust leven. Ik luister graag naar het verhaal dat mensen te vertellen hebben en de gevoelens die hierbij beleefd worden. Vanuit mijn aanleg en passie werk ik vanaf mijn 21e jaar met mensen. Ik heb in vele verschillende werksituaties mogen leren. Als verzorgende in de thuiszorg, als ergotherapeut in de revalidatie en advisering en als natuurgeneeskundig therapeut en psychosociaal en geestelijk begeleider in mijn huidige praktijk en de natuurdrogisterij de Rode Pilaren. 

Het leven zelf vind ik minstens zo´n grote leerschool. Het grootbrengen van mijn drie kinderen en de gebeurtenissen in mijn leven brengen mij veel inzichten. Mijn zelfonderzoek en het willen leren van situaties en mensen laten mij rijk en dankbaar voelen als mens. Vanuit deze zienswijze sta ik open voor iedere uniek mens en diens hulpvraag.

Mijn verlangen is om samen met jou te kijken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en bewustwording te krijgen bij die gebieden die dat nodig hebben. Door jouw situatie te belichten, dat te brengen wat nodig is kan verandering en genezing plaatsvinden in jou.

Betekenis logo en website

Het lemniscaat dat te zien is in mijn logo staat voor verbinding maken met de persoon die tegenover mij zit. Ik voel het in verbinding zijn met mijn medemens op deze manier. Over en weer in een gesloten oneindige beweging. De levensboom in mijn logo staat voor de verbinding tussen hemel (bladerdek) en aarde (wortels) en het denken en voelen. Het in evenwicht, in balans zijn hiervan staat voor mij voor de gezondheid van de mens. 

De naam voor mijn website ‘’natuurlijk zelf genezen’’ kan je op twee manieren lezen. Natuurlijk in de zin van de natuurlijke middelen en behandelingen waarmee gewerkt wordt en ‘’natuurlijk’’ in de zin van de genezing moeten we natuurlijk zelf creëren. Hiermee wil ik zeggen dat we in een zekere zin allen verantwoordelijk zijn voor onze eigen proces. Waar een wil is is een weg. Door de verantwoordelijkheid van het uit balans zijn voor onze eigen rekening te nemen en niet buiten onszelf te plaatsen, hebben we het grootste deel van de genezing te pakken.

Deze pagina maakt gebruik van cookies om jou de beste ervaring te geven.