Visie

"Waar de kunst van de geneeskunde is geliefd, is er ook liefde voor de mensheid." (Hippocrates)

Het menselijk lichaam heeft een zelfgenezend vemogen en wij zijn als mens zelf in staat om oude patronen te doorbreken . Deze vermogens kan je inzetten om je meer in balans te gaan voelen. Dit kan via verschillende invalshoeken, maar zal het meest kans van slagen hebben als je het doorvoert in je hele leven. Op lichamelijk, psychisch, geestelijk en energetisch gebied.

Bewust leven is aandachtig bezig zijn met jezelf, je omgeving en de natuur. In deze maatschappij valt dat niet altijd mee. Vooral als je nooit geleerd hebt hoe bewust te leven. Het betekent in feite dat wat anderen zeggen en voorleven niet zomaar voor waar aan te nemen, maar zelfonderzoek te verrichten. Wat zijn je eigen wensen, gedachtes, gevoelens en handelingen?

Ziek zijn, niet goed in je vel zitten, daagt je uit om anders naar jezelf te gaan kijken, bewust te worden van dat je wat je denkt, voelt en doet. Alles in jouw leven hangt met elkaar samen, vormt zich tot de situatie waar jij nu in zit. Voeding, beweging, slapen, gedachtes, medicijngebruik, je verleden, je werk, relaties, omgeving enz. In de alternatieve geneeskunde wordt er vanuit deze samenhang naar de mens gekeken, dit wordt een holistische mensvisie genoemd.

In mijn praktijk kijk ik met jou naar deze samenhang. Dit kan door inzet van verschillende therapievormen. Het is waar jouw wens ligt welke behandeling we hiervoor inzetten. Door bewustwording te krijgen op deze verschillende gebieden, je leefstijl aan te passen, natuurlijke middelen in te nemen, gedragspatronen te herkennen en te veranderen, verduidelijking te krijgen over thematieken binnen jouw systeem kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en/of gestimuleerd worden.

Door je leven te belichten kan er weer beweging komen in jouw levensstroom en kan er een bewuster, gezonder en blijer leven ontstaan.

 

Deze pagina maakt gebruik van cookies om jou de beste ervaring te geven.